Jak by podle mě měla vypadat úvodní stránka Seznamu

UX Webdesign

POZOR! Článek jsem napsal před více jak rokem, a tudíž už nemusí reflektovat můj nynější názor nebo může být zastaralý.

Našel jsem si trochu času a zkusil navrhnout, jak by podle mě měla vypadat úvodní stránka Seznamu. Mě osobně se totiž vůbec nelíbí. Příliš barevná a spoustou věcí chce design upoutat pozornost.

Existují lidé, kteří chtějí používat Seznam pouze k vyhledávání na internetu, ne si tam číst Novinky, a další RSS zdroje, třeba já.

Můj nápad spočívá v tom, přidat na stránku prvek, který toto vše skryje a v budoucnu to danému uživateli ukáže pouze na jeho požadavek. A i když je vše ostatní zobrazené je to upozaděné šedou barvou, aby to tolik nekřičelo.

Pro nový vzhled jsem nepoužil nic, co by Seznam již neměl, kromě fontu Open Sans, který je v mém návrhu použit. Jako textura na pozadí je využita stejná jako má Seznam již třeba v novém vzhledu jeho freemailu. Na rozdíl od něj jsem ovšem zavrhl červené odkazy a font Oxygen, i když ten také není špatný a dal by se pro návrh použít také. Jako podklad tlačítka „Vyhledávat“ a „Přihlásit“ je použita barva stejná jako mají u nového vzhledu freemailu jednotlivé e-maily jako hover efekt.

seznam

seznam_2

Znáte někoho, komu by článek mohl pomoct? Zasdílejte mu ho :)

Komentáře