Nový design mého portfólia

Webdesign

POZOR! Článek jsem napsal před více jak rokem, a tudíž už nemusí reflektovat můj nynější názor nebo může být zastaralý.


Na nových stránkách svého portfólia jsem usilovně pracoval asi tak měsíc. Přiblížím vám postup toho jak jsem při tvorbě postupoval, nejspíš to bude také odpověď na to, proč nedělám designy webových stránek.

Můj první krok byl, že jsem si bez jakéhokoli kaskádového stylu napsal HTML kód (nebo spíš jen upravil, neboť byl stejný jako na předchozích stránkách). Každý správný webdesigner začíná vždy grafických návrhem ve Photoshopu (nebo v Gimpu) a až pak začne pracovat na kódu, já ne :-). Začnu kódovat ať mám od někoho vzhled navrhnutý nebo ne, jsem už takový.

Cílem dalšího kroku bylo CSS. Před tím jsem se ještě podíval na staré stránky a přemýšlel co na nich chci jiného a jak je vylepšit. Ne že by mi nějak vadily barvy, ale já jako programátor si vystačím se stupni šedé a modré (pro odkazy).

Stránky jsou navíc jako jedny z mála na světě, dobře viditelné bez scrollování i při rozlišení 800×600, nemyslím si že na těch pár informací potřebuji více místa. Toto jsem nechal, tedy vlastně ještě víc změnšil (šířku na 600px) a obalil rámečkěm tlustým 15px.

Vznikla tím vlastně taková maličká krabička, která má evokovat, že mé aplikace jsou bezpečné a nenapadnutelné.

Přidal jsem ještě jednu věc: „logo“ z mých iniciálů. Jedná se o takový můj podpis pro aplikace, které vytvořím.

Znáte někoho, komu by článek mohl pomoct? Zasdílejte mu ho :)

Komentáře